Duyurular
  • Enstitümüz koordinatörlüğünde geliştirilen HÜ-SOY Sağlık Okuryazarlığı Ölçeği, 13-17 Kasım 2018 tarihlerinde Antalya'da düzenlenen 20. Ulusal Halk Sağlığı Kongresinde sunulmuş ve sunum özeti kongre kitabında yayımlanmıştır. Bildiri özetine ulaşmak için lütfen tıklayınız..
  • “Öncelikli Alanlardaki Araştırma Görevlisi Kadrosu ” kapsamında  Enstitümüz Sağlığı Geliştirme Anabilim Dalına 2547 sayılı Kanun’un 50/d maddesi uyarınca 1 adet araştırma görevlisi ataması yapılacaktır. İlgili kadroya son başvuru tarihi 8 Ocak 2018’dir.
    Kadro ilanına ilişkin detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

• Enstitümüzün 2017-Halk Sağlığı Haftası Mesajı

• Enstitümüzün 7 Nisan 2017 Dünya Sağlık Günü Mesajı

• Halk Sağlığı Enstitüsünün Dünya Sağlık Günü Mesajı

• Tütün endüstrisi devletin kullandığı izleme ve takip sistemine sahip olabilir mi?
    Dünya Sağlık Örgütü, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Gününde bu sene "tütün ürünlerinin yasa dışı ticaretine" dikkati çekmektedir.
    Tütün ürünlerinin yasadışı yollardan ticareti hem kamu maliyesi hem de halk sağlığı açısından bir tehdit oluşturmaktadır. Yasa dışı ticaret hükümetleri en çok ihtiyaç duydukları gelirlerden yoksun bırakmakta ve tütün tüketimini azaltmaya yönelik en önemli stratejilerden birisi olan tütün ürünlerinin yüksek düzeyde vergilendirilmesi uygulamasına zarar vermektedir.

• Enstitümüz Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Özge Karadağ Çaman'ın da aralarında bulunduğu bir grup uzmanın katkılarıyla, "Consumer Power to Build Better Health Systems: Global Perspectives on Integrating The Consumer Voice Across Health Systems" başlıklı bir rapor yayımlanmıştır.
  • AFAD ülkemizde afet çalışanlarının ortak bir dil oluşturmasına yönelik bir adım atarak içerisinde Enstitümüz öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Sıdıka TEKELI YEŞIL'in de bir komisyon tarafından hazırlanan Açıklamalı Afet Terimleri sözlüğünü yayınladı.
  • Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Enstitüsü işbirliğiyle MECC Kursu: Kanser Kayıt Merkezi Verisinin Kanser Kontrol Araştırmalarında Kullanımı, 21-22 Ekim 2014,   Mövenpick Oteli, Ankara Türkiye'de gerçekleştirilmiştir. Bilgi notu ve kurs programı için tıklayınız..
  • Enstitümüz öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Sıdıka Tekeli Yeşil'in de yer aldığı "Task Force on Quality Control of Disaster Management" oluşumu "Health Disaster Management: Guidelines for Evaluation and Research in the "Utstein Style". Structural Framework, Operational Framework and Preparedness" yayınladı.
  • T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Milli Eğitim Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Enstitüsü işbirliğiyle yapılan Türkiye Çocukluk Çağı (7-8 Yaş) Şişmanlık Araştırması, 2013, Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Hilal Özcebe ve Öğretim Görevlisi Dr. Tülay Bağcı Bosi’nin sunumlarıyla 09.06.2014 tarihinde Rixos otelinde tanıtılmıştır. Ayrıntılı rapor için tıklayınız...
  • Enstitümüzün üyesi olduğu Avrupa Bölgesi Halk Sağlığı Okulları Birliği yayını “ASPHER BULLETIN” in ilk sayısına  //aspher.org/aspher_bulletin_3rd_q_2014.pdf adresinden ulaşablirsiniz.
  • Dünya Sağlık Örgütü tarafından Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye İstatistik Kurumu, Hacettepe Universitesi Halk Sağlığı Enstitüsü, CDC (US Centers for Disease Control and Prevention), CDC Foundation, Campaign for Tobacco Free Kids, John Hopkins Bloomberg School of Public Health işbirliğinde gerçekleştirilen Küresel yetişkin Tütün Araştırması Raporları yayınlanmıştır. Linki tıklayarak raporlara ulaşabilirsiniz.
  • Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. L. Hilal Özcebe'nin 6 Mayıs 2014 Dünya Astım Gününe İlişkin Notu
  • Enstitümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nazmi Bilir'in 31 Mayıs 2014 Dünya Sigarasız Günü'ne ilişkin basın bildirisi
  • Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. L. Hilal Özcebe'nin 12-18 Nisan 2014 Kalp Sağlığı Haftasına İlişkin Notu
  • Editörleri arasında Enstitümüz çalışanlarından Doç. Dr. Sultan Eser'in de yer aldığı, WHO / IARC (International Agency for Research on Cancer)  tarafından yayımlanan önemli çalışmalarından birisi olan GLOBOCAN'ın 2012 versiyonu web ortamında kullanıma sunulmuştur.
  • Cancer Incidence in Five Continents (CI5C), Vol. 10  web ortamında yayımlanmıştır.
  • Halk Sağlığı Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sultan Eser, IARC (International Association of Cancer Registries) Yürütme Kurulunda Asya temsilcisi olarak görev yapmak üzere seçilmiştir.[10.03.2014]
  • Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. L. Hilal Özcebe'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe İlişkin Notu
  • Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. L. Hilal Özcebe 18.02.2014 tarihindeki "Internationalization & Graduate Education" toplantısında Enstitümüzün tanıtımına ilişkin sunum yapmıştır. [19.02.2014]
  • Enstitümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nazmi Bilir'in 9 Şubat 2013 Dünya Sigarayı Bırakma Günü'ne ilişkin notu